O nama

Mi smo svojevrsni čuvari sjećanja na tradicionalna jela koja su se pripremala na ovom prostorima.

Intro

Restoran MM ima gastronomsku tradiciju dugu preko 30 godina i jedno je od najprepoznatljivijih mjesta u Mostaru kad je u pitanju gastro ponuda i ugostiteljstvo. Nalazimo se u samom centru grada, u ulici Mostarskog bataljona na mjestu nekadašnjeg Korza, odnosno preko puta Hotela Bristol (cca 500 metara od Starog Mosta). 

Mi smo svojevrsni čuvari sjećanja na tradicionalna jela koja su se pripremala na ovim prostorima. Njegujemo stare, skoro zaboravljene, recepte u kojima uživaju sve generacije naših gostiju. 

Naš entuzijastički duh u kuhinji nam ne dozvoljava da se zaustavimo, zato uvijek iznova otkrivamo i trudimo se biti podjednako i u prošlosti i u budućnosti. Mnogo ukusnih delicija na našim stolovima inspirisani su modernom kuhinjom u kojoj granice ne postoje. 

Pripremamo sva jela sa posebno pažnjom, a posebno smo ponosni na vlastiti uzgoj voća i povrća u našoj Zelenoj Oazi. Sve vrijedne i kvalitetne namirnice koje proizvedemo koristimo u pripremi jela za naše goste. Uzgoj se vrši u skladu sa Globa gap standardom. 

Enterijer Restorana MM sastoji se od dvije sale, potpuno je klimatiziran i može ugostiti 60-80 gostiju. U prizemlju restorana, i slika koja prva dočeka gosta, je prodavnica naših specijaliteta koje gosti mogu vidjeti, probati u njima uživati. Pored ove ponude u restorana mogu naručiti hranu iz menija. Restoran ima vlastitu dostavu hrane na području Mostara, a poslujemo i sa partnerima dostavljačima. 

Restoran MM je izbor mnogih mostaraca i mostarki, ali brojnih drugih gostiju koji nam se uvijek rado vraćaju. Svakodnevna priprema jela koja će iznova obradovati naše goste, za nas nije posao već iznimna ljubav. Zato trajemo! 

Restoran MM slika interijera objekta
Baklava - tradicionalni kolač

Preporuke

Na daleko smo poznati po jelima koja već decenijama nudimo našim gostima. Ukoliko već niste, toplo Vam preporučujemo da nas posjetite. 

Neretvanska pastrmka
Neretvanska pastrmka
Sarma
Domaća jela - sarma

Ja sam Ema Badžak, vlasnica Restorana MM i direktorica firme MM d.o.o Mostar. Ugostiteljstvom i turizmom se bavim preko 30 godina. Svoj poziv volim i sretna sam da imam ljude oko sebe koji jednako kao ja uživaju u ovoj našoj zajedničkoj priči.

Sve ove godine pokušavam sačuvati našu autohtonu hranu, hranu na kojoj smo odrasli i prenijeti je sa jednakom ljubavi na nove generaciji.

Kad pogledam iza sebe mislim da smo u tome u dobroj mjeri uspjeli. Ipak Restoran MM nije samo tradicionalna hrana, dovoljno smo hrabri, imamo dovoljno znanja i iskustva pa se često upustimo u nove kuhinjske avanture koje naši gosti prepoznaju i cijene.

Pomjeramo granice kad je u pitanju hrana i kuhinja i ta želja je iskra koja se nikad ne gasi.