Catering Restorana MM – umjetnost serviranja

Hrana koju danas konzumiramo osim što treba biti kvalitetna i ukusna mora lijepo i izgledati. Sve više ljudi pridaje važnost tome kako hrana izgleda a okusi kao da padaju u drugi plan. Tome je svakako doprinijelo i masovna upotreba društvenih mreža, interneta gdje su nam fotografije svijeta dostupne na jedan klik. Vrlo lako možemo istražiti kako to rade najbolji restorani svijeta. Također i potražnja za hranom koja je lijepo servirana se stalno povećava. 

Catering Restorana MM

Mi u Restoranu MM smo pravovremeno prepoznali prilike i krenuli sa uslugama cateringa koje radimo za različite događaje, tako imamo catering za: vjenčanja i ispraćaje, poslovne evente, proslave rođendana i mnoge druge prilike. Svaki catering je novi izazov i priča za sebe. U mogućnosti smo uraditi kompletnu ponudu za vaš priliku, bilo da je potrebno samo dostaviti hranu ili je potrebno uključiti i opremu u vidu: stolova i stolica, dekoracije i sl. 

Catering ‘uradi sam’

Obzirom da imamo dugogodišnje iskustvo u pripremu cateringa sa vama ćemo podijeliti male trikove kako i sami možete servirati hranu i koje namirnice vam mogu pomoći u tome. 

Prva namirnica koju preporučujemo da imate u frižideru, a koja vam može pomoći da lijepo dekorišete mnoga jela jeste: zelena salata. Zelenu salatu možete iskoristiti na više načina i svaki put će vaši tanjiri izgledati ljepše i bogatije. Recimo ako pripremate običnu mezu lijepo je da je položite na listove zelene salate, uz dodatak peciva ili hercegovačkih uštipaka vaš mali kućni cateringa može biti prava gozba. Zelenu salatu možete koristiti i za dekoraciju glavnih jela, na primjer priprema mesa, pilećih fileta, riže i slično. Ako želite da hrana izgleda još bolje pobrinite se da komadi budu što manji i pristupačniji za goste. Uz serviranje mesa i zelene salate možete dodati kriške limuna, paradajz, tanko narezanu rotkvicu, papriku ili bilo šta drugo što vam može pomoći u stvaranju boja na tanjiru. 

Ananas je još jedna namirnica koja vam može pomoći brzo da hrana koju ste servirali izgleda ljepše. Bilo da ga stavite na pladanj cijelog ili se poigrate s njim u svakom slučaju vašoj trpezi će dati posebne note i uveličati hranu koju servirate. Nemojte se ograničavati da ananas služite samo uz slatka jela on će lijepo izgledati u bilo kojoj varijanti. Još jedna dobra stvar je da ananas možete pronaći u marketima tokom cijele godine a i on sam može dugo čekati. 

Treća važna stvar kad je u pitanju kućni catering jesu ‘sitnice’. Danas imamo puno različitih ukrasnih tanjira (za jednokratnu upotrebu), ukrasne čačkalice, papirići za mafine u koje može aranžirati različiti vrste hrane, plastične čaše i mnoge druge stvari. Preporučujemo da tokom kupovine kupite što više različitog sadržaja za catering koju vam može pomoći da pretvorite vašu hranu u pravu gozbu. Ove sitnice imaju vizuelni efekt a uz to su vrlo praktične za doček gostiju jer će vam biti puno lakše čišćenje nakon što gosti odu. 

Za kraj važan savjet jeste da se odvažite eksperimentisati, tražiti i istraživati. Usudite se probati i probudite svoju kreativnost jer ona je uistinu najvažnija kad je u pitanju umjetnost serviranja hrane.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *